orang tengah stalk

Sunday, July 24, 2011

Tah Hapa-hapa Tah..

Aku pergi Nilai 3 dengan the beloved family semalam. Nak beli barang sikit. Mula-mula sampai memanglah rasa macam rambang mata sampai nak terkeluar biji mata sebab rasa macam semua aku nak beli walaupun duit dah tinggal taik gigi duit jaa hujung-hujung bulan ni..

Kami masuk satu persatu kedai cari barang yee.. sampai naik pecah tumit kaki aku al-maklumlah aku ni kan penderita eczema yang tegar, so aku memang tak boleh jalan banyak sangat..

Satu perangai aku yang memang aku mengaku itu memang perangai aku, aku tak suka survey-survey barang.. aku penat.. aku prefer masuk satu kedai dan bila aku nak barang tu, aku ambil dan aku bayar terus.. i repeat, aku tak suka survey-survey.. aku malas nak buang masa nak kasi sakit otak, nak survey-survey harga.. aku tau harga lebih kurang sama jaa dekat mana-mana kedai pun.. nak jalan lagi sampai pecah tapak kaki ke kedai lain-lain.. adoiiiiiiiiiiiiiiiiii... pedih kaki lepas itu aku mengantuk laaaaaa... :P

Tapi, akibat dari perangai aku tu, aku terpaksa menanggung perasaan terkilan dan sedih apabila aku singgah kedai lain dan aku jumpa barang yang lebih cantik dan memang barang tu lah yang aku nak tapi aku pula dah beli barang lain dekat kedai lain.. aduiiiiiiiiiiiiii!!! macam nak mencarut-carut wehhh!!!! kenapalah selalu macam ni weh?? dari dulu lagi kot!!

Akibat dari perangai aku ini juga, aku yang pada mulanya seorang yang sangat beria-ia dan penuh dengan angan-angan tentang sesuatu tetapi akhirnya aku hanya menjadi seorang yang ala kadar jaa.. disebabkan dah penat dan malas nak fikir.. asal ada barang lepas tu jalan!! hahahahahah!!!

Tapi, Allah pun suruh bersederhana dalam segala hal jaa kannn.. Semoga bakal laki aku nanti tak macam aku.. kalau tak memang ala kadar je la rumah kami nanti.. pintu jamban tak dak pun tak pa.. tak nakkkkkkkkkk... hohohohoho!! (^o^)v

Bye..


4 comments:

cimon said...

perumpamaan "...pintu jamban tak dak pun tak pa..." - xboleyy blahh!!

hahahaha (^v^)

p/s: bagus entry kali nih - membuatkan aku ter"search" bersederhana dalam Islam.TQ (^_~)

p/s/s: yup! ade entry yg oke ttg bersederhana kat link sini http://www.ikim.gov.my/v5/index.php?lg=1&opt=com_article&grp=2&sec=&key=1133&cmd=resetall

Anonymous said...

bakal laki? wah, dh nk tawen..

Anonymous said...

Dapat merasai cukup & redha dgn apa yg Allah kurniakan adalah antara nikmat yg Allah berikan kpd hamba-Nya.

Ada org hatinya tidak dapat dipuaskan walau dgn harta yg berbjuta-juta & dia akan terus mencari-cari sehinggalah ke akhir hayatnya

Mereka yg dikurniakan dgn harta yg byk belum tentu dia dpt menikmatinya. Ada yg hanya dpt melihat sahaja hidangan lazat terhidang di hadapannya kerana penyakit yg dihidapinya. Dan, belum tentu org yg baring di atas tilam yg empuk dpt tidur nyenyak.

Bukankah nikmat Allah itu luas. Semoga kita menjadi hambaNya yg bersyukur

p/s: version yg lg best kat http://www.youtube.com/watch?v=_PrIu52WJuQ

stealth said...

nilai 3. memang persepsinya nampak murah. tapi ada yang murah lagi.