orang tengah stalk

Thursday, February 13, 2014

Posisi bercangkung ketika buang air kecil/besar bagi wanita hamil

Aku memang tak suka guna toilet duduk. Kalau kena guna toilet duduk pun aku akan cangkung atas toilet duduk tu sebab aku geli nak kena kan kaki aku dekat mangkuk tandas.

Yes! memang bahaya tapi aku tetap geli.

So aku jadi paranoid. Macam mana nanti kalau perut dah boyot, selamat lagi ke nak kencing bercangkung? Even sekarang pun aku dah rasa macam perut menekan bila aku bercangkung. I am 4 months now. 

Rasa macam perut tertekan dan baby akan tersepit.

So last appointment dengan gynea, aku tanya dia selamat ke tak.

Dia cakap, dia scan tengok rahim aku, kedudukan cantik, ok.. alhamdullilah so still selamat nak bercangkung.

Other case yang bahaya ialah apabila rahim wanita hamil itu jatuh sikit.

Aku pelik juga, ada juga wanita  hamil rahim jatuh tapi aku iyakan sahaja lah. 

Yang aku tau doc dah bagi aku greenlight kencing bercangkung. 

Hehe..

My suggestion is, go get your doc and confirmkan selamat tak kaurang nak kencing bercangkung bagi yang betul-betul tak boleh terima tandas duduk macam aku ni. So that takdak la kauorang semua paranoid.

Thank you.

2 comments:

Dhiya Saleha said...

Wahhh.sy br baca blog awk..entry gugur mac 2013..n trtnggu ble preggy..entry ni.awk.dh hamil 4month..kire conceive 6month after mc kan..thniah dh de baby

Dhiya Saleha said...

Wahhh.sy br baca blog awk..entry gugur mac 2013..n trtnggu ble preggy..entry ni.awk.dh hamil 4month..kire conceive 6month after mc kan..thniah dh de baby