orang tengah stalk

Saturday, December 11, 2010

Kadang-kadang Ada Banyak Setan Tengah Bisik-bisik Dekat Telinga Aku..

Macam biasa.. tak habis-habis aku memperkatakan tentang situasi yang berlaku dalam dalam hidup aku.. sibuk betul aku nak fikirkan benda-benda yang mungkin aku tak perlu fikirkan pun.. tapi untuk mengisi kekosongan kotak fikiran, kadang-kala ianya terdetik.. dan mungkin entry kali ini aku rasa macam berdosa sedikit..

Situasi A:

Aku berhenti solat dekat RnR Gurun, aku buka pintu surau, dalam surau ada minah ni baru sudah sembahyang, dia dok pegang tudung dia.. tiba-tiba dia macam menggelabah tengok aku.. aku tengok dia balik, rupanya dia menggelabah sebab dia tak pakai tudung dan pintu terbuka luas, takut lelaki bukan muhrim kat luar surau nampak aurat dia la tu, kira macam lagi sikit nak terpeleot la minah tu aku tengok semata-mata nak elak dari rambut dia kelihatan dari luar surau.. kira macam reaksi pesalah baru keluar dari mahkamah, cover-cover muka tak hengat dengan media.. sort of.. lepas tu, dia buat hal dia, aku teruskan solat..

Situasi B:

Ada tetamu nak datang rumah, tapi kita tak suka, sebab kita kena bersusah-payah nak kena ambil tudung dan pakai tudung.. kesian tetamu tu..

Situasi C:

Kalau order pizza delivery, aku yang selalu kena buli, keluar ambil pizza.. alasannya sebab aku sexy tak cover aurat, kalau orang lain susah, nak kena ambil tudung nak kena sarung dan baru boleh keluar jumpa brother pizza..

Aku tak nak cakap lebih-lebih, tak nak berhujah panjang-panjang tentang agama kerana aku tahu dan dapat rasa yang pengetahuan aku cetek mengenai perkara ini..

Aku tak surelah tapi aku yakin mungkin syaitan sedang berbisik ke telinga aku.. sampai aku boleh kata macam ni kepada diri aku setiap kali aku berdepan dengan situasi di atas..

"Susahnya jadi engkau ini, kenapalah engkau nak susahkan benda yang senang? Kenapa engkau mesti jadikan tudung engkau itu alasan eh? tudung engkau tu menyusahkan engkau ke? Tudung engkau telah membataskan kegiatan engkau ke? Nasib baik aku bukan macam engkau.. "

Betulkan aku jika aku salah.. astaghfirullah.. aku kadang-kadang merasakan aku dah tersasar jauh.. fikir benda bukan-bukan.. :(

Sekian..

6 comments:

Fakhrul said...

sape2 pn mesti akan akan datang fikiran camtu. tp biasenye after a while kita akn recover blk n pikir rasionalnye.

neway u were so sweet ysterday =)

Amira Fadzil said...

Situasi A: bia la minah tu mcm tu..die btol2 x nak org bkn muhrim tgk aurat die..nnt dose die jgk yg kne tanggung, bkn ko..

Situasi B: yg ni mmg aku tak setuju la ngn tuan rumah tu..x patot jdkan mls g pkai tudung tu sbg alasan..x pasal2 x dpt nk jempot org msok rumah.

Situasi C: yg ni aku tak setuju dgn ko..sbb bkn salu pun weh delivery pizza...takkan tu pun ko xleh tlg kottt..pk positif la..ko akan dpt pahale dgn tlg org..sng2 je blh dpt ganjaran kan...we're family beb..relax laa

Hati Kering Yang Menyayangi Pisang Sepi said...

fakhrul: tulaa.. kejap je rasa mcm ni.. and what had happened yesterday ye?

icik: ek elehhhh.. trase la plak ko.. :P

Anonymous said...

ishk ishk ishk..pisang sungguh ..pisang itu..

cimon said...

gua relaxx jek tak pakai tudung ambik pizza dr brader tuh...siap mintak kupon diskaun lagi!

hahaha (^v^)

*peace*

Fakhrul said...

nothing actually, jes met u tgh jln lps smyg jumaat. u nk g meeting d menara kot.