orang tengah stalk

Monday, March 7, 2011

Autopay machine walau dimana sahaja ia berada akan selamanya menjadi satu teknologi yang amat menjengkelkan aku..
Bila memandu dan masuk ke parking tidak kira ke basement mahupun ke roof top, jika aku harus memicit butang keluaran tiket dan Touch N Go tidak mahu berfungsi, maka aku amatlah boleh menjadi berang sekali..
Memang malas sangat-sanagt bila kau penat-penat membeli-belah atau apa-apa saja, lepas itu time nak balik kau kena pergi cari autopay machine untuk bayar, kalau tak rosak okaylaa.. kalau rosak mahu kena menunggu.. tidakkah itu amat annoying?
Dan-danlah time nak bayar, kita takdak duit kecil, kena bayar RM5 tapi aku ada RM50, dah kena patah balik pergi jusco beli Kek kopi gulung kegemaran adik aku nak pecah duit punya pasal..what the hey??!!
Tak pun, kalau hal tak jumpa autopay machine, kenalah pi ambil kereta dulu melilau-lilau cari machine itu, dah jumpa, parking dekat tepi, terhegeh-hegeh turun bayar.. kau orang bayangkan betapa bosannya buat kerja itu.. errghhh!!
Aku preferlah kalau ada orang jaga kaunter tiket macam kalau kau orang pergi parking kereta dekat Mid Valley Zon U, time keluar bagi kad dekat kaunter dan terus bayar dekat orang itu.. kan senang!!
Ish, tertekanlah autopay machine!! Anda memang teknologi yang annoying!!
Penambahan yee.. kalau kau dah bayar parking, lepas tu nak keluar, dan-dan itulah jamm macam haram, dah la dekat kad tu tulis tak boleh lebih 15-30 minit untuk keluar, kalau tak , ambil kau, charge baru, stuck dalam jamm mahu lebih sejam memandangkan situasi trafik Kuala Lumpur yang sawan itu kan.. Memamg entah apa-apalah Autopay machine.. troublesome jaa..

7 comments:

creamzeyglazat said...

spelling error detected .....tettt

tirara said...

autopay dkt jusco sumpa annoying gila. kelakar pun ada. asyk memekak "sila masukkan ticket anda" "please insert your ticket". ulang banyakkk kali haihhh

cimon said...

kan bagus kalo sistem parking kat Msia nie buat mcm smart tag or touch n go lane mcm kat highway tuh, kluar msuk just touch kad jek - takyah nak qq & cari duit kecik lagi kan? (^v^)

Hati Kering Yang Menyayangi Pisang Sepi said...

Autopay machine akan useful untuk masa2 tertentu sahaja macam pada waktu malam-malam buta (takkan la engkau nk ada org jaga kaunter mlm2 buta kan? dia pun ada anak bini family nk jaga), sbb time itu tak ramai org dan tidak jamm.. itu shj yg aku rs dia berfungsi dgn baik.. selain itu, mmg x efektif dan inovatif..

nangka said...

hahahahaha....

sempat lg ko berentry2 ni yer nida...ingatkan ko sibuk dgn CR...hahahaha..

Hati Kering Yang Menyayangi Pisang Sepi said...

alamak.. i believe si nangka ini ialah org yg dekat dgn aku.. huhu..
alah.. aku keje dr 8.30 until 5.30 je.. lebih or kurg dr tu, aku xkan pdg lgsg keje aku, ape nk jd, jd la..

nangka said...

nida...

nangka ni aku ler, rais..aku pun xtahu la nape nama aku jd nangka...bila nak komen ko je, minta masuk email, aku type email aku, yg kuar nangka...haha, layan kan ajerrrrrrrrr.....