orang tengah stalk

Friday, August 13, 2010

Ramadhan dan Baju Kurung dan Bersopan


Dah dua hari berturut-turut aku pakai baju kurung pergi office..macam nak jadi sopan sikitlah pada bulan ramadhan yang mulia ini..bukan selama ini tak sopan..selama ini pun belum pernah lagi aku pakai skirt pendek atau baju tak berlengan pergi office..cuma nak nampak sopanlah berbaju kurungkan..lagi pun tak tahulah kenapa aku memang excited gila sambut first ramadhan hari tu..lebih happy dari sambut first raya..huhu..

Tiba-tiba, aku dapat tahu, ada ja soalan cepu emas..

1) Kenapa baru nak pakai baju kurung? Nak tunggu bulan puasa baru nak berbaju kurung ke?

2) Nak tunggu bulan puasa baru nak jaga tingkah laku / bersopan ke? Bulan-bulan lain tak yah ke?


Hmmmmm..Alamak! macam mana ni? Aku just senyum-senyum je..Macam malas nak layan soalan-soalan mereka itu..tapi..

Okay macam inilah,

At least aku nak berubah ke arah kebaikan so boleh tak jangan nak perli-perli aku? Aku pantang betul la dengar ayat-ayat perli ni.. panas telinga.. hati menggelegak jaa..anda tak kan ubah apa-apa..buat aku bertambah keras hati lagi adalah.. aku tahu aku bukan sempurna.. tapi aku nak buat baik dan tolong jangan pudarkan semangat saya ehhh..atau jangan sibuk hal saya..nak nasihat, nasihat betul-betul.. aku boleh terima..serious boleh terima sebab aku tahu ilmu aku pun tak banyak.. dan aku rela belajar dari kesilapan.. :)

Selamat Berpuasa..dah hari ke-3 dah..cepat sangat masa berlalu.. :D

Sekian.. :)

4 comments:

Fakhrul said...

anida nmpk jauh lagi comel bile berbaju kurung..i suppport u!

Hati Kering Yang Menyayangi Pisang Sepi said...

hehe..thanks.. :D

warisan melayu said...

hahahaha....

tu soklan2 nakal jer nida..x usah lah kamu mengambil hati yer...

pada aku, apa yg baik aku ambil yg buruk aku jadikan sempadan, panduan dan guide line utk kita terus menghadapi laluan yg telah kita pilih...

xsalah utk kita berubah ke arah kebaikan...umpama lagu raihan tu, ingat 5 perkara sebelum 5 perkara...

selagi nyawa masih dikandung badan, marilah kita berubah ke arah kebaikan. ingatlah, kita ni hambanya yg terlalu daif, terlalu naif, terlalu hina disisiNya....

tiada siapa yg sempurna tp marilah kita mengejar ke arah kesempurnaan..InsyaAllah

cimon said...

bagus tuu...I support u!!

hehehe (^v^)

p/s:berubah pd kebaikan baguss sgat...lebeyy2 lg bile kita dpt rase yg itu adalah kebaikan.

confuse?hehehe (^v^)