orang tengah stalk

Monday, December 31, 2012

Clenx Tea - Testimonial

Hi semua..

ok..ok.. sebelum aku teruskan dengan testimonial, better aku cerita macam mana kami boleh terjumpa dengan product ni.

Me and my husband memang dah agak kerunsingan dengan berat badan serta bentuk badan yang naik mendadak selepas kahwin. Bak kata orang secara cliche, orang dah kahwin memang akan naik, sebab hormon la most of the cases.

Kami memang dah lama menyuarakan kerisauan terhadap masalah ini, tetapi malas nak exercise, konon takdak masa sebab kerja keluar pagi balik malam kan.. lepas tu weekend tetap taknak exercise juga sebab malas nak turun naik tangga.. adalah extreme pemalas juga kami ni.. kuikuikui..

Sampai pada suatu hari my husband said " we need to start to drink diet tea".. so aku ni dengan baik hati nak belanja dia diet tea tu but yet we still tak tahu which diet tea product to buy..

Kami singgah kedai jamu, dan dicadangkan diet tea jenama apatah, tapi mak aih mahal nak pengsan, almost rm100 ok!! what was in my mind, bayar rm100, kalau tak kurus mau ralat gak ni.. lepas tu akak kedai jamu tu offer kalau nak murah, beli teh orang kampung, but effect dia sangat teruk, memang cirit birit yang tak terbendung, memang bersahabat dengan toilet la kamu-kamu semua.. terus aku tak jadi nak beli walaupun murah.. huhu..

 so we all pun survey lagi, masuk Guardian, terjumpa la Cleanx tea, murah juga, tak sampai rm50, dalam rm30, tak sampai rm30 pun.. lupa la.. but really cheap.. :)

So first few days, aku prepare the tea for my husband, aku memang tak berani nak minum sebab aku tak percaya.. until aku notice husband akan masuk toilet every morning before pergi kerja.. jelous lak aku, mana boleh dia je yang kurus kan..

So aku pun minum la sekali.. 

Alhamdullilah, setelah hampir sebulan pengambilan teh ini, aku terasa kesan positifnya.

1) aku memang susah nak buang air besar, selalunye sekali dlm 2 3 hari.. dashat kan? masalah penghadaman  sebegini membuat kan badan aku selalu letih, badan berangin dan malas je nak buat apa-apa, rasa nak tidur je kerjanya..
2) lepas minum sekali, aku minum selepas dinner, esok pagi bangun pagi sebelum pergi kerja, mesti akan buang air.. lancar je pembuangan itu..  
3) lepas pembuangan air, perut terasa kempis dan badan terasa ringan.. terasa ramping k.. haha!!
4) setelah hampir sebulan pengambilannya, aku terasa badan semakin ringan, perut pun ala2 kempis.. dan masalah keletihan berkurangan. 
5) kenapa boleh jadi macam tu? cleanx tea ni actually mencuci kita punya usus tau, pada keadaan biasa bila kite buang air besar, pasti akan ada tertinggal sisa-sisa najis degil tertempel di dinding usus, lama kelamaan tempelan najis ini akan bertukar menjadi toksin, dan kesan toksin kepada badan adalah seperti keletihan, angin2, masalah berat badan..
6) sepanjang aku try tea ni, belum pernah lagi aku sakit perut yang tidak terbendung, so far aku boleh handle.. memulas-mulas tu biasa la.. that is the sign of nature call la.. :)
7) as per according to my husband, we shall not stop this diet tea intake, sebab sangat-sangat bagus.. we feel the difference already.. we feel healthier.. and of cause la, untuk kesan yang lebih mendadak kita kena la mengamal kan diet pemakanan yang sihat disertakan juga dengan rutin senaman.. :)
8) Kita orang still takdak masa nak senaman.. sekarang musim hujan.. hahhaahha..! so whatever the reason..

Kbye!



4 comments:

annaliazakariah said...

Me and hubby baru try. Nanti saya share result testimoni ek. Camana boleh beli dan tau product ni?......ada makcik yg keje kedai menicure yg suh try ....dia kata ....lawas je perut sayeee...

Menyusur Akar Secara Senyap said...

Hi,

yes, mmg sgt2 berkesan untuk kempis kan perut, tapi sekarang ni only my hubby je yg minum.

I dah stop minum skejap sbb planning nak get preggy kan so stop jap minum ni..

Tapi mmg berbaloi, rs sihat and badan ringan je.. tapi kena tahan sket la sakit perut memulas2 tu.. pastu pergi toilet terus lega n terasa slim.. hihi :P

Maria sheilah said...

Klu kte mengandung (dlm peringkat awal kandungan) yg kte xtahu Kte mgandung, bahya tak pd kndungan

Damia Wafiq said...

As slm.saudari....sy bmnt dgn testimonial ni...Untuk.ibu mnyusu boleh minum x clenx tea ni