orang tengah stalk

Wednesday, June 30, 2010

Facebook dan Aku Tidak Boleh Belah Bila..

Selamat pagi cinta2ku sekalian..aku xde kerja so aku update blog k..haaaaaaa..bukan curi tulang yeee.. :P

Pagi tadi, tgk2 FB, tanpa disedari, kesabaranku telah sampai ke kemuncaknya..byk gak bende2 yg org2 len post yg aku kurang gemar..sekali dua kali kelihatan mungkin otak aku ni boleh tahan lagi, tapi kalau dah hari2 baca post mcm tu, mmg boleh mental aku..dah la office aku ni sejuk..ade kaitan ke? hehe..

So di sini aku senaraikan laa cara2 atau jenis post di FB yg lame boleh membuatkan aku mental yee;

1) User lelaki la terutamanya..yg letak gambar atau ambil gambar 'camho'..tau x mcm mane..ambil gambar close up muke dekat gile punyeeee..pastu sengetkan sikit muke ke kanan atau ke kiri..manja laa..kalah laa mcm close up camera drama indon seperti sitcom bawang putinh bawang merah..arggghhh..kalau 2 3 keping amek gmbr style mcm tu aku boleh terima lagi..ni kalau dah sampai 20 30 keping..mmg mental aku babe!! Tolong laa..kalau gegirl, aku boleh trima lagi kot..gegirl kannn..bese laaa..

2) Orang yg post status pastu die 'like' status dia sendiri..what the fish? what the fish tak? Macam syok sendiri jeee..tulun laa..

3) Ni aku pernah la buat dulu2 masa baru2 bercinta dengan si dia..post2 status yg berbau jiwang2..dan kdg2 jiwang terlampau smpai kawan2 aku naik geli..hahahah..sorry kwn2..part ni aku geli dgn diri aku..hahahah..sekali sekala xpa..tapi kalau dah hari2, angau, mmg mental laa kan org len baca..skang ni aku dah malas nk post status jiwang..bukannya si dia selalu check FB pun.. :(

4) Letak profile picture, tapi letak gambar anime atau karton2 kanak2..atau gmbar haiwan2 atau gambar2 supermodel2 terkenal yg hot....hmmm..xgemar laa..nape ek? Bukan nak judge kamu by your profile pic, but to me ianya sgt pentinglaa..first impression k..gambar baek, FI baek laa..ni gambar karton, aku boleh assume, kau malu dengan diri kau..sorry..dah nk terasa mcm tu..

5) Org yang memain dengan status FB..in a relationship with lembu, married with katak puru..siblings dengan si polan2..sedang kan bukan mcm tu pun..alahaiiiiiiiiiiiiii..mengada2 nyaaaaa..meluat mak! again, sekali sekala xpa..selalu2 boleh mental..:B

6) Org yg letak gambar minum2 minuman keras, hisap rokok, middle finger, gigit2..garu2..jilat2..gmbar rapat ngan bf/gf yg sgt over..aku pun upload je gambar rapat tp x berapa rapat laa..boleh la angin2 lalu kat celah2 kitrg..hehehe..ayah aku ade FB kot..nape eh? x fikir ke budak2 dengki and boleh tunjuk kat ahli keluarga ko..xpun ko x fikir ke suatu hari nanti mak bapak korg boleh tgk? ish..berani mati betol la korg ni..

7) Mula2 status 'in a relationship' pastu gaduh ngan balak terus tuka 'single' or 'its complicated'..i wonder why are they so in to this kind of changing their status of relationship..ooooo..may be nk org len tau masalah dia..nak suruh org len tertanya2..bila tanya, xkan jwb nya..or supaya bf or gf tgk diorg akan rs " alamak..nk kne pujuk balik ni..".. cm tu kot..xpe laaaa.. tp ngada2 nye!

hmmmm..itu je laaa yg boleh aku perkatakan..peringatan untuk diri sendiri..

FACEBOOK ORG, ORG PUNYA SUKA LAA!!! BUKANNYA MAKAN DUIT GAJI KAU PUN!!

eh suka hati aku laaa..hati aku..suka hati aku la hati aku nak rasa apa..kehkeh..jahat nye aku.. :P

Sekian.. :8




8 comments:

warisan melayu said...

hye dik...

actually, aku buntu nak taip apa, dunno la...mgkn perasaan ku terhadap WC masih lg ada kot..hahaha...

facebook?

aku rasa skrg ni ramai dah salah anggap/ salah tafsir/ salah guna medium seumpama facebook, twitter, myspace, perfspot dll.

entah la nida, bg aku, org yg guna fb ni ke apa ke kena tgk gak apa tujuan dia buka a/c. klu bukak atas nama personal, rasanya xperlu la letak status 'bodoh' mcm tu...bosan gak tgk status tu byk kali...huhu...asyik benda yg sama jer, status yg nampak seperti kebudak2kan..aduhai, ni la namanya roda-roda kehidupan...rambut sama hitam, hati lain2 color...

be urself la klu bukak a/c fb, put ur own pic, senang utk kita kenal dan mengenali siapa yg hendak berkawan dgn kita. xde la kita tertnya2 siapa dia, mcmana kenal, dimana tempat asal usul, semua lah...xde la kita ni nnt pening.

yg penting, buat hal kita jer...jgn masuk campur...lg senang...

Meera Fadzil said...

da agak da..mesti komen 1st org yg sme

Hati Kering said...

mne x nye..setiap kali aku ade entry baru, aku bitau die..dok belakang aku je kot..

warisan melayu said...

hahahaha nida...

pas ni, aku tgu la 2 3 org komen baru aku komen, nnt adik ko marah, takooottt aku...:P

Hati Kering said...

mne ade mara..die terpegun je dgn ketangkasan ko menghanta komen..hehe..

warisan melayu said...

hahahahahaha.....

kem salam taw kat adik ko tu...:p

Fadzil said...

Durian dah lama berbunga, tak usah jolok...akhirnya bila masak dia luruh sendiri, cuma kekadang ada ulat.

Hati Kering said...

ape encik fadzil ni..heheh..mcm lari topik je..